Käytettyjen autojen suurimmat suosikit

Tiesitkö, että myös käytettyjen autojen kaupassa on ajoneuvoja, jotka kiinnostavat ”suurta yleisöä”, eli ostajia enemmän kuin toiset. Kootut tilastot Suomesta ja maailmalta kertovat, että erityisesti tyylikkäät Mercedes-Benzin C-sarjan ajoneuvot ovat monien asiakkaiden mieleen. Yllä oleva tieto on saatu Autotalli.com -verkkosivustolta, jossa on listattu kymmenen suosituinta käytettyä ajoneuvoa. Ensimmäinen ja toinen sija käytettyjen autojen joukosta menee Mercedes-Benz C- ja E-sarjan autoille ja kolmanneksi tulee suomalaisten rakas kestosuosikki Volkswagen Golf.

Kymmenen suosituinta vaihtoautoa

Kymmenen kestosuosikkia viime vuosina ovat olleet:

  • Mercedes-Benz C
  • Mercedes-Benz E
  • Volkswagen Golf
  • Skoda Octavia
  • Audi A4
  • Volvo V70
  • Volkswagen Passat
  • Toyota Avensis
  • Ford Focus
  • Audi A6

Käytettyä ajoneuvoa ostaessasi kiinnitä aina tarkkaa huomiota turvallisuuteen, tuleviin korjaus- ja käyttökustannuksiin sekä ympäristölle mahdollisesti aiheutuviin rasitteisiin. Minkälainen käytetty ajoneuvo kannattaa siis ostaa?

Ajoneuvon jarrut, ohjaus, pyöräntuenta, päästöt ja sähkölaitteet ovat tärkeässä roolissa käytettyä ajoneuvoa valittaessa. Akun, laturin ja käynnistysmoottorin pitää toimia aina hyvin, jotta mahdolliset sähköviat ajon aikana voidaan tehokkaasti estää. Apua käytetyn ajoneuvon valintaan löytyy helposti verkosta ja erilaisten tabletille sekä älypuhelimille tarkoitettujen sovellusten avulla.

Tiesitkö, että isommat ajoneuvot, kuten tila-autot säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa todella hyvin ja usein niin sanottuja pienen tai pienehkön kokoluokan autoja paremmin. Käytännössä keskisuuret ja isot ajoneuvot säilyvät toimintakuntoisina kauan, vaikka niillä olisi ajettu pitkiäkin matkoja. Pienin autojen, pienehköjen autojen ja urheilöuautojen kunto laskee yleensä ratkaisevasti, kun autolla on ajettu yli 100 000 kilometriä. Ajoneuvolle kannattaa aina suorittaa kuntotarkastus tai arvioida se puolueettomalla toimijalla ennen ostopäätöksen tekoa.

Ajoneuvon voi ostaa myös halutessaan yksityiseltä myyjältä, jolloin tärkeää on ottaa mahdolliset riskit tarkoin huomioon. Ennen lopullista ostopäätöstä kannattaa huolehtia, että myyjä on ottanut autoon vakuutuksen ostopäätöksen jälkeen mahdollisesti ilmenevien pienten tai suurten vikojen varalta. Vakuutuksen tehtävänä on suojella molempia osapuolia sekä ostajaa että myyjää mahdollisten autoon liittyvien vikojen ilmaantuessa. Käytettyä ajoneuvoa ostaessa kannattaa kuitenkin ostaa auto autoliikkeestä, jolloin ajoneuvon mahdollisiin vikoihin on helpompi palata ja keskustella vioista ajoneuvon myyneen autoliikkeen edustajan kanssa. Useimmat käytetyt ajoneuvot ovat kuitenkin todella hyvin huollettuja ja järkeviä valintoja perheen tai yksinäisen henkilön ykkös- tai kakkosautoksi.